top of page
  • Maggan

Annorlunda

Uppdaterat: 10 jan. 2021


Jag tänker inte stämma in i kören om hur annorlunda denna våren och sommaren blev på grund av covid 19. Det har vi hört tillräckligt om. Nej, jag kommer snöa in på mitt odlande (igen). Jo jag vet, man blir lätt lite nörd när man håller på med sånt. Precis som jag är lite av en synörd. Eller tok, som två av mina grupper jag är med i på facebook heter; vi sytokiga och vuxna sytokar.


Men nu var det just odlaråret jag tänkte på. Det har varit minst sagt påfrestande att försöka få fram det mesta av det som odlats i år. Jag var lite övermodig och flyttade ut mina tomatplantor från sin ”kuvös” i växthuset för tidigt, vilket resulterade i att flera av mina tomatplantor frös. Inte kul när man skött dem i månader under växthuslampor och skolat om dem ett antal gånger. Gurkplantorna som till slut kom så fint gav tre-fyra gurkor för att sedan gulna och ge upp. Det var bara att slakta dem och hoppas på nästa omgång. På flera av grönsakerna har jag haft besök av något som gjort hål i bladen och orsakat mindre skördar. Min rödbetsblast var så gigantisk och fin, men under var det rödbetor i bästa fall stora som en pingisboll. Ja så där har det hållit på. Har många fler exempel som jag inte ska trötta er med.


Min poäng är att trots att jag, som jag själv tycker, gjort vad som står i min makt så har det inte alltid hjälpt. Jag har sått, gödslat, vattnat mm. Ibland blir det bra, vilket det också blivit på somligt, men ibland blir det katastrof.


Så är det också med det budskap om vad Jesus kan göra för oss. Vi kan göra det vi tror är det rätta och det som står i vår makt. Vi kan berätta att det finns en god Gud som vill ha gemenskap och som vill vägleda oss. Vi kan sjunga oss blåa i ansiktet i körer som säger att Jesus är kärleken och det största av allt. Ibland vill det inte riktigt falla i god jord. Men ibland får vi skörda underbara grönsaker, frukter och vackra blommor. Då är det värt all möda i världen.


Gud välsigne dig att blomma ut och ge frukt så här på tidig höst. Än finns det möjlighet att slå ut och mogna!


Kram Maggan

42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Behövd!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page