top of page
  • Maggan

Härliga höst

Uppdaterat: 10 jan. 2021

Visst är det svårt att sätta sig in i hur andra människor har det. Till exempel att kunna förstå någon som är sjuk eller har ont. Kanske ännu svårare att kunna sätta sig in i hur andra känner i själen eller psyket. Vi som haft lyckan att slippa ha ont i psyket kan ju inte alls förstå hur det skulle kunna kännas.


I somras, den supervarma och torra, fick jag vad man kan kalla en ahaupplevelse. En enda gång förut minns jag sommardagar då jag upplevde att det var på gränsen till outhärdligt varmt. Dock inte så länge som denna sommaren. Jag far fruktansvärt illa av värmen och hela jag slutar nästan att fungera. I somras sattes jag i någon slags väntläge. Jag bara väntade att det skulle bli svalare så att jag skulle kunna börja fungera igen.


Då slog det mig att det kanske är lite så de känner som lider av höst eller vårdepression. Jag som bara älskar hösten och allt som hör till den, har ju lite svårt att sätta mig in i hur man inte kan tycka att det är skönt när luften blir hög och sval. Eller när träden lyser som guld. Eller när vinden viner och regnet piskar på fönstren och man får kura ihop sig och tända levande ljus och en brasa.


Kanske är det så dessa personer känner som får ångest av mörkret, som jag kände när solen bara brände dag efter dag efter dag i somras. Jag fick nästan panik.


Hoppas du som läser detta inte ska behöva hamna i mörker i din själ. I bibeln står det att Gud är ljus och inget mörker finns i Honom. Hjälparen, den Helige Anden styrker och hjälper oss oavsett årstid, hur vi känner, om vi är i väntläge eller i full gång.


Önskar oss alla en underbar höst!

Maggan Åberg

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Behövd!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page